Yhteystiedot
Suomen Taiteilijaseuran ateljeesäätiö
Lemuntie 4 D 21
00510 Helsinki
Puhelin
Asiamies: 040-4119913
Suunnittelija, residenssiasiat: 09-7268 0471
info(at)ateljeesaatio.fi

Haettavana kotimaassa » 

Haettavana ulkomailla

Vierasateljee    Residenssiaika   MaaHakuaikaLinkki
Kanadan ateljeestipendi  syys-joulukuu 2018 Kanada 21.3.2018 klo 16.00
Grassinan    ateljeetalo  hajapaikkoja  2018 Italia heti


Ateljeesäätiön sivuilla tiedotetaan lähinnä säätiön omista residenssiohjelmista sekä laajemmin ateljeeasunnoista ja työtiloista. Sen sijaan sivusto www.artinres.fi sekä fb-sivut https://www.facebook.com/AiR.news.FI välittävät laajemmin tietoa suomalaisesta residenssikentästä sekä residenssimahdollisuuksista taiteilijoille ja yhteisöille maailmalla ja Suomessa. Kansainvälisisten residenssiohjelmien hakutietoja löytyy kattavasti myös seuraavilta sivustoilta www.transartists.org ja www.resartis.org

 

    


Kanadan ateljeestipendi


Osana kahdenvälistä taiteilijavaihto-ohjelmaa Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiö tarjoaa yhteistyössä Quebecin taiteen keskustoimikunnan kanssa suomalaisille kuvataiteilijoille mahdollisuuden hakea taiteilijaresidenssiin Kanadaan. Neljän kuukauden pituinen residenssi toteutuu syys-joulukuussa 2018 Médusessa Quebec Cityssä. 

Ateljeestipendi kattaa asumis- ja työhuonekulut. Ateljeesäätiö tukee myös osaa taiteilijan matkakustannuksista ja myöntää taiteilijalle apurahan elinkustannuksiin (apurahan määrä on riippuvainen ohjelmalle saadusta avustuksesta, tavoitteena on että se vastaisi valtion taiteilija-apurahaa). Apurahansaajan velvollisuus on ottaa itselleen eläke- ja tapaturmavakuutus MELAsta. Materiaalit taiteilija maksaa itse. 

Méduse on 1993 perustettu taiteilijavetoinen taidekeskus, se toimii osuuskuntana, jonka jäseninä on 10 erilaista taiteen tuotanto- tai välittäjäorganisaatiota. Nämä tarjoavat korkeatasoisia tutkimus- ja tuotantotiloja ja ammattimaisia palveluja ja laitteistoja taiteilijoiden käyttöön, sekä järjestävät näyttelyitä, koulutusta, residenssejä ym. Jäsenyhteisöistä Vu on valokuvakeskus: työpajat, pimiöt ja kaksi galleriaa. Engramme on grafiikanpaja (seri- ja litografia) ja galleria, L’Oeil de Poisson on kuvanveisto- ja metallipaja sekä galleria, La Bande vidéo on videoiden tuotantokeskus. Avatar tuottaa ja levittää äänitaidetta sekä keskittyy myös elektroniseen ohjelmointiin. Lisäksi talossa on teatteri Salle Multi, jossa järjestetään nykytanssitapahtumia, video- ja filmifestivaaleja ja musiikki-iltoja. 

Residenssihuoneisto on keskuksen 5. kerroksessa sijaitseva korkea ja valoisa noin 70 m2 tila, joka toimii taiteilijan asuin- ja(pää)työskentelytilana. Huoneiston varusteisiin kuuluu mm. avokeittiö, kylpyhuone, parivuode ja laajakaistayhteys. Ikkunoista on näkymä vuorille yli kaupungin keskustan. Tila ei sovellu isokokoisten maalausten tekoon. Taiteilijan muu työympäristö määräytyy taiteilijan työsuunnitelman ja tarpeiden mukaan. Taiteilijalle osoitetaan isäntäorganisaatioksi jokin Médusen yhteisöistä. Isäntäorganisaation kautta residenssitaiteilija saa muiden jäsenten tavoin käyttöönsä ammattimaiset työvälineet ja teknistä tukea (arkisin päiväsaikaan). Residenssihuoneisto on taiteilijan käytettävissä koko residenssin ajan (4 kk), sen sijaan isäntäorganisaation tilat ja tuki ovat käytettävissä kolme kuukautta keskuksen loma-aikojen takia. Méduse odottaa että residenssitaiteilija on kiinnostunut luomaan kontakteja keskuksen eri toimijoihin ja hyödyntämään mahdollisuutta työskennellä monialaisessa ympäristössä. Lisätietoja Médusen residenssitaiteilijalle tarjoamista palveluista sivuilta https://meduse.org/en/ 

Hakulomake word     pdf 

Englanniksi laaditut hakemukset liitteineen tulee toimittaa sähköisesti osoitteeseen info(at)ateljeesaatio.fi 21. maaliskuuta 2018 klo 16.00 mennessä. 

Ateljeestipendin saajan valitsee Médusen taiteellisten johtajien muodostama valintaryhmä Ateljeesäätiön valintatyöryhmän tekemän esivalinnan jälkeen. 

Valitun taiteilijan tulee itse ottaa tarvitsemansa sairaus- ym. vakuutukset. Stipendinsaajan on lisäksi jälkikäteen tehtävä säätiön hallitukselle ja kohdeorganisaatiolle raportti stipendikaudestaan. 

Lisätiedot: Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiö, puh. (09) 7268 0471, info(at)ateljeesaatio.fi

Alkuun »


Grassinan ateljeetalo


Grassinan ateljeetalossa on vapaana vielä yksittäisiä jaksoja vuonna 2018:

16.-31. maaliskuuta: Giotto (vuokra 445 € / 2 vko)
Elokuu: Pontormo, Giotto, Donatello
Marraskuu: Pontormo, Giotto, Donatello
Joulukuu: Giotto, Donatello

VUOKRAT: 
Grassina: Ateljeiden perusvuokra on 899 € / kk vuonna 2018. Lisähenkilöistä sekä muiden kuin Suomen Taiteilijaseuran ammattiliittojen jäseniltä lisämaksu (25% aikuinen, 5% lapsi). 


Lisätietoa, kuvia ja hakulomakkeet osoitteista: http://www.ateljeesaatio.fi/grassina.html  

Lisätietoa: Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiö, puh. (09) 7268 0471

Alkuun »

 


Lisätietoja Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiöstä:
puh. (09) 7268 0471
e-mail info(at)ateljeesaatio.fi
www.ateljeesaatio.fi