Yhteystiedot
Suomen Taiteilijaseuran ateljeesäätiö
Lemuntie 4 D 21
00510 Helsinki
Puhelin
Asiamies: 040-4119913
Suunnittelija, residenssiasiat: 09-7268 0471
info(at)ateljeesaatio.fi

Haettavana kotimaassa » 

Haettavana ulkomailla

Vierasateljee    Residenssiaika   MaaHakuaikaLinkki
Kanadan ateljeestipendi / Méduse residenssi  syys-joulukuu 2020 Québec, Kanada 12.3. klo 16.00 mennessä
Grassinan    ateljeetalo  vuoden 2020 ja 2021 jaksot Italia heti / jatkuva haku


Ateljeesäätiön sivuilla tiedotetaan säätiön omista residenssiohjelmista sekä yleisesti ateljeeasunnoista ja työtiloista. 

Sivusto www.artinres.fi sekä  https://www.facebook.com/AiR.news.FI välittävät laajemmin tietoa eri residenssihauista  Suomessa ja maailmalla. Kansainvälisten residenssiohjelmien hakutietoja löytyy kattavasti myös sivuilta www.transartists.org ja www.resartis.org

 

    

 


 

Kanadan ateljeestipendi / Residenssi Médusessa

Osana kahdenvälistä taiteilijavaihtoa Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiö tarjoaa vuosittain yhteistyössä Quebecin taiteen keskustoimikunnan (Conseil des Arts et des Lettres du Québec) kanssa suomalaisille kuvataiteilijoille taiteilijaresidenssin Kanadassa. Vuonna 2020 vaihto-ohjelmaan sisältyy kaksi residenssiä Quebecissä, joista toinen residenssikohde – Quebec Cityssä sijaitseva Méduse – on nyt haettavissa. Residenssijakson pituus on neljä kuukautta ja sen ajankohtana on 1.9.–31.12.2020.

Méduse on osuuskuntana toimiva taiteilijavetoinen taidekeskus, jonka jäseninä on kymmenen erilaista taiteen tuotanto- tai välittäjäorganisaatiota. Ne tarjoavat taiteilijoiden käyttöön tutkimus- ja tuotantotiloja, palveluja ja laitteistoja, ja järjestävät näyttelyitä, koulutusta ja residenssejä. Jäsenyhteisöihin kuuluu esimerkiksi valokuvakeskus Vu (työpajat, pimiöt ja kaksi galleriaa), galleriaa ja grafiikanpajaa (seri- ja litografia) ylläpitävä Engramme, kuvanveisto- ja metallipajaa ja galleriaa ylläpitävä L’Oeil de Poisson sekä videoiden tuotantokeskus La Bande vidéo. Avatar tuottaa ja levittää äänitaidetta sekä keskittyy myös elektroniseen ohjelmointiin. Spira on indie-elokuville omistautunut osuuskunta. Lisäksi talossa on teatteri Salle Multi, jossa järjestetään nykytanssitapahtumia, video- ja filmifestivaaleja ja musiikki-iltoja. 

Huom. Koska osassa Médusea jatkuu tänä vuonna peruskorjaus, Médusen residenssihuoneiston sijaan taiteilija majoittuu pieneen asuntoon lähelle Médusea ja työskentelee yhdessä jonkun Médusen jäsenorganisaation kanssa. Taiteilijan työsuunnitelman ja tarpeiden pohjalta hänelle osoitetaan isäntäorganisaatioksi jokin Médusen yhteisöistä. Isäntäorganisaation kautta residenssitaiteilija saa muiden jäsenten tavoin käyttöönsä työvälineitä ja teknistä tukea (arkisin päiväsaikaan). Residenssiasunto on taiteilijan käytettävissä koko residenssin ajan (4 kk), sen sijaan isäntäorganisaation tilat ja tuki ovat käytettävissä vain kolme kuukautta keskuksen joululoma-aikojen takia.

Méduse odottaa että residenssiin valittu taiteilija on kiinnostunut luomaan kontakteja keskuksen eri toimijoihin ja hyödyntämään mahdollisuutta työskennellä monialaisessa ympäristössä.

Kanadan ateljeestipendi kattaa residenssihuoneiston asumis- ja työhuonekulut. Lisäksi taiteilijalle myönnetään työskentelyapuraha, jonka määrä neljän kuukauden residenssin ajalle on yhteensä noin 7756 euroa (eli 1939,15 euroa kuukaudessa), säätiö myöntää tukea myös taiteilijan matkakustannuksiin 800 euroa. Apurahansaajan velvollisuus on ottaa itselleen eläke- ja tapaturmavakuutus MELAsta. Materiaalit taiteilija maksaa itse. Valitun taiteilijan tulee myös itse ottaa tarvitsemansa sairaus- ym. vakuutukset. Stipendinsaajan on lisäksi jälkikäteen tehtävä säätiön hallitukselle ja kohdeorganisaatiolle raportti stipendikaudestaan. 

Residenssin haku tapahtuu sähköisellä lomakkeella, jolle tehtyjen, englanniksi laadittujen, hakemusten liitteineen tulee olla palautettu viimeistään 12. maaliskuuta klo 16.00. 

SÄHKÖINEN HAKULOMAKE »  

Taiteilijavalinta on kaksivaiheinen. Esikarsinnan tekee Ateljeesäätiön valintatyöryhmä ja lopullisen valinnan tekee vastaanottava residenssi eli Médusen taiteellisten johtajien muodostama ryhmä. 

Lisätietoja Méduse-keskuksesta ja sen jäsenorganisaatioista sivuilta https://meduse.org/

Lisätietoja residenssiohjelmasta ja hakemisesta: Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiöstä, puh. (09) 7268 0471, info(at)ateljeesaatio.fi

Alkuun »

 


 

Grassinan ateljeetalo

Toscanassa, 12 km etelään Firenzestä, sijaitsevassa Grassinan ateljeetalossa on haettavissa vapaita työskentelyjaksoja / ateljeita vuosille 2020 ja 2021. 

Ateljeetalossa on kuvataiteilijoiden työskentelyyn neljä työhuonetta, joihin jokaiseen kuuluu makuuhuone tai makuutila. Ateljeiden koko vaihtelee 28 m2 – 57 m2. Yhdessä työhuoneista on syväpainoprässi. Talossa työskentelee samanaikaisesti neljä taiteilijaa kerrallaan.

Vapaa jaksot ja ateljeet:

2020

Heinä-elokuu: Botticelli, Pontormo, Giotto, Donatello
Syyskuu: Pontormo, Giotto
Lokakuu: Pontormo
Joulukuu: Botticelli, Pontormo, Giotto

2021
Tammikuu: Giotto
Huhtikuu: Pontormo
Touko-joulukuu: Botticelli, Pontormo, Giotto, Donatello  

Perusvuokra on 915 € (vuonna 2020) ja 939 € (vuonna 2021) seuraavien liittojen jäseniltä: Muu ry, Suomen Taidegraafikot, Taidemaalariliitto, Valokuvataiteilijoiden liitto ja Suomen kuvanveistäjien liitto. Muilta vuokra on 25 % korkeampi.
Mahdollisista lisähenkilöistä peritään erikseen lisämaksu (aikuiset 25 %, lapset 5 % perusvuokrasta).

Lisätietoja ateljeista ja hakulomake löytyvät sivuilta http://www.ateljeesaatio.fi/grassina.html tai Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiöstä, puh. (09) 7268 0471, info(at)ateljeesaatio.fi

Alkuun »


 

Lisätietoja Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiöstä:
puh. (09) 7268 0471
e-mail info(at)ateljeesaatio.fi
www.ateljeesaatio.fi