Yhteystiedot
Suomen Taiteilijaseuran ateljeesäätiö
Lemuntie 4 D 21
00510 Helsinki
Puhelin
Asiamies: 040-4119913
Suunnittelija, residenssiasiat: 09-7268 0471
info(at)ateljeesaatio.fi

Haettavana kotimaassa » 

Haettavana ulkomailla

Vierasateljee    Residenssiaika   MaaHakuaikaLinkki
Marbellan ateljeetalo heinäkuu 2020, joulukuu 2020 Espanja heti
Grassinan    ateljeetalo  vuoden 2019 - 2020 jaksot Italia heti / jatkuva haku
Kanadan ateljeestipendin hakua siirretty  
  


Ateljeesäätiön sivuilla tiedotetaan säätiön omista residenssiohjelmista sekä yleisesti ateljeeasunnoista ja työtiloista. 

Sivusto www.artinres.fi sekä  https://www.facebook.com/AiR.news.FI välittävät laajemmin tietoa eri residenssihauista  Suomessa ja maailmalla. Kansainvälisten residenssiohjelmien hakutietoja löytyy kattavasti myös sivuilta www.transartists.org ja www.resartis.org

 

    

 


 

Marbellan ateljeetalo, heinäkuu ja joulukuu 2020

Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiö vuokraa Suomen Taiteilijaseuran omistamaa, Espanjan Andalusiassa sijaitsevaa Marbellan ateljeetaloa kuvataiteilijoille. Ateljeetalossa on kaksi ateljeeta ja makuuhuonetta yhteistiloineen. Vuoden 2020 työskentelyjaksoista vapaana ja haettavissa ovat vielä heinäkuu ja joulukuu. 

Talon voi vuokrata yksi yksittäinen taiteilija, kaksi taiteilijaa yhdessä tai taiteilijaperhe. Taiteilijavalinnoissa MUU ry:n, Suomen kuvanveistäjien liiton, Suomen Taidegraafikoiden, Taidemaalariliiton ja Valokuvataiteilijoiden liiton jäsenet ovat etusijalla. Koko talon vuokra on 1.550,- € / kk ja siihen sisältyy max. kaksi aikuista ja kaksi alle 18-vuotiasta lasta (muista lisähenkilöistä on sovittava erikseen säätiön kanssa ja heistä peritään lisämaksu). Edellä mainittuihin liittoihin kuulumattomilta vuokra on 25 % korkeampi ja he voivat hakea vain seuraavien viiden kuukauden aikana vapaana olevia jaksoja. 

Marbellan ateljeetalo on yksi harvoja ulkomaan ateljeetaloja joihin voi lähteä myös lapsiperheenä. Lemmikkieläimiä ei taloon voi ottaa mukaan. 

Vapaaksi jäänet paikat myönnetään hakujärjestyksessä.  Hakemukset tulee toimittaa osoitteeseen info(at)ateljeesaatio.fi tai Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiöön, Lemuntie 4 D 21, 00510 Helsinki. 

Hakulomake ja tarkemmat tiedot talosta löytyvät säätiön sivuilta http://www.ateljeesaatio.fi/marbella.html 

Hakemuksen liitteeksi toimitetaan ansioluettelo. Teosnäytteitä ei tarvitse toimittaa.

Lisätietoa: Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiö, puh. (09) 72680471, info(at)ateljeesaatio.fi  

Alkuun » 


Grassinan ateljeetalo

Toscanassa, 12 km etelään Firenzestä, sijaitsevassa Grassinan ateljeetalossa on vapaana vielä yksittäisiä ateljeita syksyllä 2019 ja vuonna 2020. 

Ateljeetalossa on neljä työhuonetta, joihin jokaiseen kuuluu makuuhuone tai makuutila. Ateljeiden koko vaihtelee 28 m2 – 57 m2. Yhdessä työhuoneista on syväpainoprässi. Talossa työskentelee samanaikaisesti neljä taiteilijaa kerrallaan.

Vapaa jaksot ja ateljeet:

2019

Marraskuu: Donatello
Joulukuu: Pontormo

2020

Tammikuu: Pontormo, Giotto
Helmikuu: Pontormo
Kesäkuu: Pontormo
Heinä-syyskuu: Botticelli, Pontormo, Giotto, Donatello
Lokakuu: Pontormo, Giotto
Marraskuu: Pontormo, Giotto, Donatello 
Joulukuu: Botticelli, Pontormo, Giotto, Donatello   

Äkkilähtöjä eli vuoden 2019 syyskuun jaksoja vuokrataan myös kahden viikon jaksoissa, muut yhden kuukauden jaksoina.  

Perusvuokra on 915 € vuonna 2020 ja 899€ / kuukausi (tai 450 € /2 viikkoa) vuonna 2019 seuraavien liittojen jäseniltä: Muu ry, Suomen Taidegraafikot, Taidemaalariliitto, Valokuvataiteilijoiden liitto ja Suomen kuvanveistäjien liitto. Muilta vuokra on 25 % korkeampi.
Mahdollisista lisähenkilöistä peritään erikseen lisämaksu (aikuiset 25 %, lapset 5 % perusvuokrasta).

Lisätietoja ateljeista ja hakulomake löytyvät sivuilta http://www.ateljeesaatio.fi/grassina.html tai Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiöstä, puh. (09) 7268 0471, info(at)ateljeesaatio.fi

Alkuun » 

 


 

Kanadan ateljeestipendin hakua siirretty 

Quebecin ateljeestipendin hakua ja residenssijaksoa on siirretty alkusyksyyn 2019 residenssikeskus Médusen peruskorjauksen aikataulun takia. 

Syksyn 2019 residenssijakson sijaan suomalaistaiteilijoille on varattu Médusesta residenssijakso huhti-heinäkuuksi 2020. Lisäksi vuonna 2020 toteutuu normaaliin tapaan toinen residenssijakso syys-joulukuussa 2020. 

Vuoden 2020 kahta residenssijaksoa koskevasta hausta ilmoitetaan tarkemmin myöhemmin erikseen.  

Lisätiedot: Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiö, puh. (09) 7268 0471, info(at)ateljeesaatio.fi

 

Alkuun »


 

Lisätietoja Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiöstä:
puh. (09) 7268 0471
e-mail info(at)ateljeesaatio.fi
www.ateljeesaatio.fi